torstai 28. helmikuuta 2013

Maastokuvioinentakki ja urheilupaidat, sekä tuunatut vauvan/taaperon vaatteet.

Pikkumies sai maastokuvioisesta kirpparilta löytyneestä kankaasta takin. Kun näin kyseisen kankaan kirpparilla oli heti mielessä että tuosta pitää tehdä takki ja housutkin pikkumiehelle. Housut ovat vielä tekemättä, mutta kangasta sen verran jäljellä siitä jonkinlaiset saa, kun tuntuu että ompeluttaa (siis on aikaa ommella).
Hupussa heijastin.

Ihanan siistiä...ja kaunis lattia :>! Ja tärkein heijastin pelittää!

Takin tein Ottobre 1/2013 Against the Wind kaavalla. Kaava oli tarkoitettu puuvillaisen vuorillisen takin tekoon, mutta sovelsin ja kohelsin tässä hiukan! Eli tuo päällikangas on jonkinlaista tuulipuku kangasta, ilmeisesti jonkinlainen käsittely taustapuolella on sieltä hopean värinen ja nahkea.
Takki takapuolelta sinne lisäsin heijastin nauhaa helmaan.

Myös tuohon kauluksen tuulikaitaleen/ vetoketjun  yläreunaan laitoin heijastimen, myönnän -piilotin sinne liian reunasta ommellun tuulikaitaleen reunan;>

Vetoketjun ompeleminen on aina yhtä vaikeaa, enkä siitä siistiä nytkään saanut. Ei kuitenkaan niin huono kuin edellinen yritys ommella vetoketjua. Jouduin kuitenkin ompelemaan vetskan useita kertoja ja pelkäsin että kangas murtuu, jos ompelen ja alan purkamaan sitä! 
 Ripustus lenkiksi laitoin pientä hempeilyä, sydän kuvioista puuvilla nauhaa. Vuorena on ruskea microfleege. ( kangastukusta tilattu)

Hihoihin lisäsin tuota resoria, mallissa hihat olivat suorat. Resoreilla hiha kaventuu ja takkia voi käyttää jo nyt vaikka se on kokoa 86cm. Tuossa näkyy että alalankana oli punaista, ei taida haitata? Vai onko se noin epäsiistin näköinen?

Urheilupaidat pojalle.



 
Nämä paidat tein samalla kaavalla kuin viime syksynä (SK 3/2012 trikoo paidan kaava) tekemäni paidat teknisestä urheiluneuloksesta. Liekö termi oikea mutta ymmärtänette, tarkoitus käyttää harjoituksissa. Poika käyttää tosin koulussakin. Ylläolevat kaksi kuvaa ovat samasta paidasta, käytin kankaiden loput tähän paitaan. Kankaiden vaihtumiskohdat tikkasin kaksoisneulalla.
 

Siniseen paitaan laitoin kaulukseen ja hihansuihin resoria, ei kuitenkaan puuvillaista vaan jokin sekoite resori, keinokuitua?  Punaisessa paidassa kaulus ja hihansuut paidan neulosmateriaalia, toimii hyvin sillä edellisetkin ovat kestäneet löpsistymättä. Hieman pidensin helmaa edelliseen ompeluun verrattuna näissä.

Tuunatut vaatteet vauvalle/ taaperolle!

Puolipotkareista en kauheasti enää välitä ja päätin tehdä pikku tuunauksen jotta vaatteet tulee pidetyiksi, kuosista tykkäänt! Koko näissä taisi olla 74cm ja tutan tuotantoa! Eli jalkaterä osa irti ja resori siihen tilalle!
Noista terä osista saisi tossut, mutta meidän pikkumiehelle ei sovi tuo teräosa enää, isot jalat raukalla!
 Tässä toinen tuunaus innostuksen kokenut...yläosa pois ja kuminauha vyötärölle.... paljon parempi!
Tässä housujen väri ehkä lähempänä totuutta salama valkaisee housut!
 
Eilisen auringon lasku! Ihanat värit!

 




lauantai 23. helmikuuta 2013

Tunika suoni sykkii....

No näitä tunikoita on nyt tullut väännettyä jo muutama... ja kaikki ovat itselle tehtyjä, työvaatekaappi ammottaa tyhjyyttään ja nämä päätyvät sinne!
Kukkatrikoo Eurokankaasta.

Turkoosi linnunrata kangas, pääsi käyttöön!

Eurokankaasta viskoositrikoo 3.90/m. Resorit eurokankaasta
Tämä yllä oleva ensimmäinen kokeilu viskoositrikoosta, yllättävän helppo ommella, mutta huonoa on se että on todella ohutta, paita kuultaa läpi ja sinne alle varmaan laitettava hihaton toppi tms. Jos jatkan kokeiluja tuolla langas laadulla yläosan teen kaksinkertaisena.
 

Kaikki nämä tehty saman mallin mukaan, eli edellisen postauksen tunikat samaa mallia! Ja alkuperäinen on tässä...
Tämän sain veljen anopilta, minulle hiukan pienehkö sillä tuo musta poikittainen kangaskaitale menee "tissien päältä, vaikka tarkoitettu niiden alle! Malli muuten aivan loistava!


Tässä avustaja kiireisenä! Mitäs tehtäisiin seuraavaksi? Ahaa äiti on tuolla, siskon kanssa...

 Ai, äiti tarvitsee apua rasia kuvauksessa.. Asettelenpa tämän näin!

 Sain tämän rasian tädiltä ja aion laittaa siihen lankarullat. Löytyvät varmaan paremmin, nyt ripoteltuna kirjahyllyyn, makkariin ja itseasiassa kaikkialle....
Tässä parempi kuva, minulle tämä on aarre!

perjantai 22. helmikuuta 2013

Stressin hallintaa aplikoimalla ja ompelemalla!


Täytyy sanoa että ainakin ajatukset vaihtuvat kun saa ommella, vaikka joskus keskeneräiset työt vaikuttavat stressaavasti muuhun olemiseen mm. yö uniin! Tämä kala T-paita on tehty joustofroteesta ja aplikoin siihen ihan trikoosta nuo kalat...Aplikoinnissa olisi ehkä voinut käyttää keltaista olisi jotenkin raikastanut paidan ilmettä?! Pikkumies esittee tässä aikaan saannosta! Hihan suihin ja pääntielle laitoin resosit ja helman käänsin vain.

 Tässä välivaihe, kalan suunnittelua, silitystä ja leikkaamista.
 Kalat paidassa kiinni, vielä viimeistely puuttuu eli silmät ja osa evien ompeleista.
 Tässä lisäksi toinen t-paita samalla omalla kaavalla kuin kalapaita, koko n. 80-86 cm.
 Lähikuva valmiista aplikoinnista.



Ja takaa päin...Paita olisi voinut olla reilusti kapeampi...

Itselle T-Paita ja tunika...


Tykkään pallokankaasta malli on oma, mukaelma saadusta paidasta...Trikoo Kangastukusta.

Tässä koe ompelu kirppari trikoosta ja joustofroteesta sekä resorista . Sauma sivussa ei ihan onnistunut kohdalleen. Tässä sama kaava kuin ylemmässä pallopaidassa, mutta pidempänä ja yhdisteltynä eri kankaisiin.Tunika on ihan kiva päällä...

Pikkumiehelle 86cm trikoopaitoja urakalla!


 Eli viime syksypuolella käpysestä hankittua pesukarhu trikoota ja metsolan keltaista resoria.
 Trikoon lopusta t-paita omaan malliin...
 Hiukan paidassa kauluksessa ryppyä, muttei taida käytössä haitata :>
 Tämä on ihanaa kangasta käpysestä ostettua, ommel näkyy kaula aukosta rumasti, ompelin tuollaisella vaalean sinisellä. Käytössä jää paidan sisäpuolelle tietty.
 tämä oli joskus kangas jota oli ihan pakko saada ja alun perin suunnittelin pikkumiehelle bodya tästä. Toivottavasti suostuu pitämään....ettei vaan olis liian tyttömäinen. Kaavat muuten näihin pitkähihaisiin on Ottobre 1/2013 on the Road t-paidan ohjeella. Lyhyt hihainen osittain omaa sovellusta ja sähellystä.
 Vielä ryhmäkuvassa..
Ja se minun lemppari tikki... en sitten tiedä mikä tämän nimi virallisesti on.. Tällä tai kaksoisneulalla ompelen pääntiet ja helmat trikoo vaatteista. Joskus mietin että mitä haittaa jos näkee että vaate on itse tehty... eli tikki on tuollainen ku kuvassa.. Osa haluaa vaatteiden näyttävän tehtaasta peräisin olevalle.

 Kuvassa talitintti piiskuttamassa muutaman lajitoverin kanssa! Kevättä rinnassa!!!

Ja jää puikkoja talon räystäällä, ihanaa kevät! Varmaan muutkin ovat huomanneet että linnut ovat alkaneet olla äänessä ja päivä on pidentynyt roimasti, joulusta!

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kuusamon tropiikissa ja Angry bids puistossa!

 
Viime viikkosta kului "loma reissun " merkeissä Kuusamossa ja tarkemmin siellä Kuusamon tropiikissa maanantaista - torstaihin. Katseltavaa ja koettavaa olisi riittänyt huimasti pidempäänkin reissuun! Vaikka toisena reissuiltana minulle nousi kuume ja sitten sairastui pikkumies!







 Onneksi isommat osasivat ottaa ilon irti, mm uimalla kylpylän puolella ja viettämällä melkein koko päiväns angry birds puistossa ! Liput puistoon olivat mielestäni aivan liian kalliit, puisto saman tapainen kuin hoplop! Taisi tuolla kuitenkin lisänä olla erilaisia konsolipelejä! No, pääasia oli että isommatkin viihtyivät, pikkumies konttaili pehmustetulla lattialla!

 Täällä pistäydyimme myös Kuusamon uistimen liike! Nyt en jaksanut kierrellä liikkeessä, mutta onpa joskus mukaan tarttunut muutama uistin kyseisestä kaupasta! :> Kenelle kalastus on ykkös harrastus, tämä kai on paratiisi? Mies ainakin viihtyi hyvän tovin liikkeessä, kun jo itse suuntasin pois...





Tykkylunta kuvan kuusissa ja kuusten mallikin hiukka erilainen kuin täällä savossa! Pakkasta hiukka enemmän myös kuin kotosalla! Kävimme




Reissun jälkeen minulla oli kaksipäivää töitä ja sitten vietimme pikkumiehen 1v. synttäreitä isommalla joukolla! Kiitokset vain paketeista kaikki lahjat olivat todella mieluisia! Kakkujen täytteet ja toisen päällys Kinuskikissan reseptin mukaan, sokerikreemiä ja hedelmätäytettä!
 

Uusi kirppis Kirpparilla.fi  Kuopiossa

Tosiaankin tuollainen kirppis oli avattu 2.2.2013 Kuopion Leväsellä. Siellä tuli pyörähdettyä ja täydennettyä pikkumiehen vaatevarastoja näillä...
 Bodyt 80-86 cm ja hintaa 1,50 kpl, ensi kesäksi... Pitäisiköhän näistä katkaista alaosa pois... siis T-paidan malliin muuttaa..
 Uuden näköinen paita taisi olla 86cm tai jopa isompi 2,80,-



NAME IT housut, uudet koko 74cm 2,-
 Yöpuvut koko 74-80 cm 0,80-1,50,- bampse paita 86 cm 1,50,- fleege 80 cm 3,- ja name it colleget 1,- farkut joissa vuori 80cm 2,-
 Lisäksi tämä 1,- 80 cm meinasin poikkasta yläosan ja tehdä housut. Näyttävät myös uuden veroisille!

Nämä löysin itselle ruskea hame 1,- kesään ja mekko 3,-, tämä näytti uudelle!