perjantai 4. lokakuuta 2013

Kalsarien tai siis pitkien alushousujen ompelua ja ihmettelyä... ja kaikkea muuta hölinää ;>

 Tässä sitten lisää kalsareita, tilaamani ottobre 6/2010 saapui ja heti kun oli mahdollisuus piti koettaa kalsareiden tekemistä! Lopputulokset tässä, tuo eteen tehtävä aukko tuotti päänvaivaa hiukan ja oikeastaan nyt kuvasta huomasin että poikien lasareissa aukot on kumpainenkin erilaidalla... Aiemmin hehkutin ostamaani edullista kalsarikangasta ja ei näille nyt tietty kauheasti hintaa tullut sillä 12,. palasta sain aikaiseksi neljät pitkät kalsarit ja tuossa alempana olevat kahdet pikkuhousut tai bokserit. Kokoa noilla housuilla muuten 158cm ja 86cm.
Boksereiden kaava oli samaisessa lehdessä ja päätin tilkuista kokeilla onnistuisinko... Täytyy myöntää että en ymmärtänyt ohjetta, jossa ilmeisesti tuonne sisäpuolelle piti ommella kangas kaksinkerroin, niinpä toisissa ompelin rumalla tikillä kangassuirun tuonne sisäpuolelle näkyykin tuossa vihreävyötäröisessä ja toisen kokeilun ompelin niin pahasti pieleen, että heitin jo kertaalleen roskikseen koko ompeluksen. Sitten päätin kokeilla ihan omalla tavalla pystyisikö housuja pelastamaan... Tällä mallilla en taida enää tehdä... koko noilla luomuksilla on 92cm. Tai sitten täytynee ommella omalla mallilla  tuo sisäpuolen lisä kangas...
 
Koska saumurissa oli harmaat langat päätin toteuttaa vielä pojalle 158cm urheilupaidan. Malli löytyi Ottobren 1/2013 lehdestä ja on nimeltään Special Edition. Pikkukuvassa löytyy lopullinen valmispaita. Poika on aika herkkä kaikenlaiselle hankaamimiselle ja mikään ei saa tuntua pahalle missään kohdin vaatteissa. Kaulus painoi kuulemma ja kokemuksesta tiedän että silloin vaate jää meillä käyttämättä! Joten saksin kiireesti kauluksen pois ja ompelin sitten uuden tuosta samasta neuloksesta jota tuo paita on. Siis materiaali on coolmax neulosta. Resorit ovat jotain keinokuitua.
 
Tyttö oli valmistanut kyseisen kassin koulun käsityötunnilla. Täytyy ihailla kuinka siististi kassi on ommeltu! Nuo pallot on painettu kangasvärein. Tyttö suri sitä että väri lähtee pois pesussa, opettajan sijaisena toiminut oli antanut vahingossa väärää väriä joka ei kestä pesua... Tyttö sanoikin että äiti sitten applikoi siihen jotakin kivaa... Katsotaan kuinka värin käy, minusta kassi olisi kiva noinkin!
 

Kirpparilta löysin jälleen kasan ompelutarvikkeita...

 
 Tuo Minni Hiiri trikoo oli varsinainen löytö, 2m pala 160cm leveää kangasta maksoi 6,- Pesukoneessa käytin 60*c ja kangas on saman näköistä kuin ennen pesuakin!  Tyttö tilasi tästä yöhousut... Löysin myös kasan resoreita, käsityökankaita ja gollece kangasta jotka eivät myöskään olleet hinnalla pilattuja... Pikkumies on aina innokkaana pöllyyttämässä kankaita!
 Esteri Tomulan mustikka seinälautanen lähti myös mukaan... Pikkumies osoittaa ameja...
Ihmettelen vain miksi ihmiset myyvät niin likaisena kaikkea Lautanen oli aivan likainen ja pesun jälkeen se näyttää uudelle! Ilmeisesti siksi ei ollut kelvannut toisille...
 

Syksyisessä luonnossa

 
 Löysimme Pikkumiehen kanssa lintujen hiekkakylpylän...
 Aivan ihana auringon lasku!
Toivottavasti tämä vaahtera säilyy talven yli. Minun lempipuuni!
 
Keväästä syksyyn niin kaunis...
 
Illan hämärtyminen saa sytyttämään kynttilät...
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!