torstai 13. kesäkuuta 2013

Pellavahousut ja pellavapaidasta tunika

, ompelu

 Huomasin ettei minun vaatekaapista löydykkään siistejä shortseja työasuksi. Niinpä tartuin pellavasekoitekankaaseen ja ompelin tuollaiset caprimittaiset lökäpöksyt. Pahoittelen kuvan laatua, "hovikuvaajat eli siis isommat lapset ovat serkkujen luona lomalla ainakin ensiviikkoon..." Joten jos joitain ompelee itselle on itse myös kuvattava :>  Mallina käytin boyfrend mallisia  farkkuja, vuodelta jotain...

Kuminauha vyötärölle ja lahkeensuihin ja hyvin kelpaa. Kokeilin sopivuutta tuon aiemmin ompelemani paidan kanssa. Kangas on Eurokankaan palalaarista. Hintaa noille jäi n. 7,- Kankaasta jäi niin pieni kaitale ettei siitä taida mitään saada aikaiseksi. Yleensä säästän kaikki silput ja siltähän nuo minun varastoni näyttävätkin.. Ehkäpä niitä pitäisi siivota..

Eilen kävin tapani mukaan keskustassa vieraillessa City pörssissä. Sieltä tarttui mukaan tuo pellavasekoitepaita. Hintaa paidalla oli maagiset 3,- ja siinä oli kaupan hintalappu paikallaan.
Tuolla alla on Eurokankaan palalaarin löytö. trikoopala n.2m ja maksoin siitä 3,82,-  palassa oli tahra joka lähti pesussa pois! Kannatti penkoa!
Lähikuva kankaasta Aika nättiä? Oisko yöpaita materiaalia vai t-paita?

 
Ja palataanpa paitaan josta olin kertomassa, koko niinkuin lpusta näkee on 3XL, en minä ihan noin iso ole ;D! Mutta heti paitaa levitettyäni näin siinä mukavan kesäisen tunikan!
Harmi kun en kuvannut paitaa päälläni ennen muokkausta... Kerrankin voin sanoa että paita roikkui myös hartioista! Noista kuvista ei näy kunnolla mutta, Paita oli melko suoranmallinen, joten tein tuohon eteen muotolaskokset, jotka vielä eilen illalla näyttivät hyville, kunnes aamulla  katsoin ompelemaani uudelleen ja meinasin pyörtyä... Olin ommellut laskokset väärään suuntaan ja koska eilisen hurmostila oli valtava ompelun suhteen, olin jo kerennyt leikata liiat kankaat pois! Harmittää hieman hölmöily. Hihat istutin uudelleen ja olkapäästä otin ainakin 8 cm pois. Hihan suihin laitoin kuminauhat, tykkään paidoista joissa hihat saa pidettyä tuossa kyynärtaipeen tuntumassa.

Näkyy paidassa olevan ryppyjä, ehkä tuossa näkyy pienet muutokset! Helman jätin mekkomaiseksi. Ennen uudelleen muotoilua paidan helmassa oli halkiot molemmilla sivuilla.
 Uudelleen istutettu hiha.

Salamalla otettu kuva jossa rypyt eivät näy... Ainakin kotosalla ja miksi ei kauppareissuklla tätä voisi käyttää..
Marimekon vaaleanpunainen Jurmo-kangas suunnittelija Aino-Maija Metsola. 
Täytynee tunnustaa että ostin sieltä kirppikseltä myös nämä, tuo toinen on ainakin Marimekon Jurmo kangasta ja tuosta kukallisesta en osaa sanoa mitä on. Jos joku tietää voi valistaa! Tai jos löydän itse laitan tänne päivityksen! Kukissa on mielestäni kauniit sävyt ja ajattelin tehdä siitä sohvatyynyn päälliset!
Marimekon raitatrikoota, n 1,8 m, nämä ovat hyvänlaatuisia ja siksi tulee ostettua niitä myös kirpparilta. Ainakaan en voi moittia niitä kankaita joita olen ostanut Marimekkona, ovat kestäneet hyvin pesua ja kovaa käyttöäkin!
Sohvatyynyihin ompelinkin jo tänään 3 päällistä, neljänteen ei kangas riittäny!
Kankaan ompelin niin että jos näihin kyllästyy, on helppo purkaa ja ottaa uuteen käyttöön tuo kaunis kangas!
Tuossa vieressä entinen päällinen, Tyttö voi huokaista helpotuksesta äiti laittaa kaamean värikkäät päälliset pois... Ainakin hetkellisesti! Tuokin kangashankinta on kirppis ostos!

Sillä aikaa kun äiti surautti nuo tyynynpäälliset Pikkumies teki omia töitä!
 

Sataa sataa ropisee, vaan eipäs sadakkaan...

Kuvia eilisestä...
 Jossain sataa kovasti!
Aika synkeää?
Särkynytsydän
Vähän matkan päässä anopin ja apen pihalla paistoi aurinko...Anopin kukkapenkki houkutteli ottamaan muutaman kuvan!
Jonossa mars!
Tuon iiriksen nielu on aivan upean värinen! Kuin Tiikeri!
Valkolehdokki
Nämä löytyivät oman kodion läheltä valkolehdokkeja oli kaksi kappaletta, toivottavasti eivät häviä. Suojeltuja kasveja!
Täytynee käydä illalla nuuskimassa, minulle on kerrottu että nämä tuoksuvat todella hyvälle?!



Metsämansikka alkaa punertaa ja omassa mansikka penkissä oli jo isoja raakileita! Kuulin että viimeyönä tässä lähellä on ollut +3 astetta lämmintä. Meillä aamulla klo 9 aikoihin +7... Tämän kesän lämmin keli taisi mennä jo ohitse!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!