perjantai 24. toukokuuta 2013

Keittiön sisustusta taululla

Keittiöön tuli hetken mielijohteesta hankittua tämä peltitaulu paikallisen Prisman ale hyllystä, mistäpä muualtakaan! Nyt sitten mietinnässä paikka taululle, missä se pääsisi oikeuksiinsa...

Joskus olen hypistellyt näitä saman tapaisia tauluja muuallakin mutten ole raskinut ostaa... Maksoin tästä 4,- ei paha hinta laisinkaan kivasta ja mieluisasta taulusta! Tuo krakeloitu ja kulutettu pinta tekee taulusta sopivan meidän keittiö nurkkaukseen.
Tuulimylly kahvimylly
Keittiössä on jo koristeena tällainen mummon vanha kahvimylly jossa tuulimylly ja soutajan hahmo. Tämä mylly on ollut paikallaan minun lapsuudesta saakka, tai siis onhan tuolta taustalta seinää maalattu välillä mutta paikka myllyllä  pysynyt samana! Lapsena tällä jauhettiin sokeripaloja, eli toimiva peli ainakin silloin vielä. Nyt en ole kokeillut myllyä, ainoastaan tulee pölyjä pyyhittyä silloin tällöin ja niitäkin liian harvakseltaan.
Olen miettinyt onkohan tämä arabian tuotantoa sillä samanlainen kuva löytyy arabian maitokannusta? Jos joku tietää voi vinkata.. Mitään leimaa en ole löytänyt ainakaan tuosta posliini osasta, kahvinpapu säiliöstä. Jollekin väitin tätä arabian tuotannoksi, mutta täytynee perua sanansa?!

Kuva vielä tuosta posliiniosasta jossa tuo veneessä oleva hahmo näkyy paremmin ja kuinka mylly heijastuu vedenpintaan! Tämä mylly on asia josta en ihan vähällä luovu, tunne arvo on suuri!


Käsityö rintamalla hiljaista, ellei oteta lukuun tuota kivikasan pienennys projektia ja uuden kukkapenkin suunnittelua


 Eli kuvan kasa on pienentynyt huimaa vauhtia, olen luvannut että ennen syksyä kasa on poissa etupihalta ja hyvälle näyttää. Tuosta tulee muutama kottikärrykuorma vielä...
Tähän on tarkoitus tehdä kukkapenkki, eli nuo kannot pitäisi saada sahattua tai muuten pienittyä vielä hiukan matalemmiksi. Kuvassa vilahtaa mitta jolla hahmottelin penkin tulevaa kokoa, jahka saan urakoitua nämä otan kuvan sitten penkistä.... Toivottavasti tänä kesänä
 Jaahas sitten tuli hidaste matkaan kottikärryistä puhkesi kiviä kuskatessa rengas, kuului aivan kauhea paukahdus ja renkaassa oli ammottava reikä.. Pääsi muutama ärräpää... Sitten soitto miehelle ja tämä toi töistä tullessaan minulle uuden renkaan ja sisäkumin joka myös oli riekaleina!
Enkä olisi ilman apen apua saanut rengasta vaihdettua, sattuivat anopin kanssa ajamaan pihaan juuri kun ähräsin renkaan kimpussa!
En nimittäin saanut renkaan kumiosaa irti vanteelta ja minulla oli käytössä sakset ja katkaisupihdit, ruuvimeisseli, puukko, vasara yms... Ja tiedoksi vaan että tuolla renkaassa on metallilankaa pitämässä rengasta vanteella. Eikä se metalli muuten ihan herkästi katkea... edes pihdeillä! Apelta työ kävi käden käänteessä! KIITOS!
Tässä sitten rengas jo paikallaan kärryssä. Sen nyt sitten osasin ( toivottavasti) laittaa oikein päin kiinni. Sitä en nyt sitten osaa arvioida onko mutterit tarpeeksi kireällä...
Tällainen tuli ostettua jo vuosia sitten ja tällä ajelimme tytön kanssa  ruohoa kohdasta jossa sitä meillä on.... etupiha on aika surkea ja sinne pitäisi saada ruoho kasvamaan!

Päiväuni lenkillä ja maisemia matkan varrelta

ojakellukka
Pikkumies sinnitteli vaunuissa pitkän tovin puoli nukuksissa ja sitten häntä alkoi naurattaa kun äiti pyllisteli ojassa kuvia ottamassa.. Onneksi uni voitti puolivälissä matkaa...
korte kukassa

metsäorvokki
Tämä orvokki oli valtavan kokoinen, muihin verrattuna... Mikäpä lienee kasvattanut moisen mutantin! En poiminut joten tässä ei pysty vertailemaan koko eroa..
ketunleipä eli käenkaali kukassa
Tuomi kukassa
Pitkän matkan päästä tiesin tuomen olevan jo kukassa!
Rentukka
 Rentukoita on valtavasti ja ovat aivan ihanan värisiä väriläikkiä! Kuka keltaisesta tykkää!



Metsämansikka ja poimulehti kukassa 
 Metsämansikoita voisi vaikka tulla ensikesänä syötäväksi asti... Mikäli kukat eivät palellu.
Mesimarja kukkii
Mesimarjakin kukkii näistä vaan ei ole tullut marjoja vuosiin. Lapsena oli mesimarjoja syötäväksikin!
Kevätesikko
 Nämä kevätesikot aion pelastaa, ovat omassa pihassa heinittyneessä kukkapenkissä
Nämä myös..

Puistolemmikki
Puistolemmikki on levinnyt kukkapenkistä ojan varteen ja sireenien alle! Aivan ihanan värisiä, tuohon vaaleanpunaista ruusua ja maljakkoon! Saahan sitä haaveilla! Eikä näitä kannata poimia jos haluaa ensivuonnakin nähdä näitä kukkia, ovat kaksivuotisia ja leviävät siementämällä...



Järvimaisema
Keväinen järvimaisema tuli ikuistettua kun vein pojan harjoituksiin! Tätä maisemaa olen ihaillut useita kertoja ja aina sen on yhtä kaunis! 

2 kommenttia:

  1. Löysin tänne, kun etsin tietoja tuosta Arabian kahvimyllystä :) Ainakin posliininen osa on arabian, hyvin vähän tietoja on löytynyt tästä, esim milloin niitä on tehty. On se ainakin 60 v vanha. Pitää jatkaa etsimistä.
    On sulla kauniita kukkiakin siellä. Terveisin Emilie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kun vahvistit epäilyäni arabian suhteen. Minäkin olen etsiskellyt tieoa myllystä, mutta tiukassa on. Jostakin lueskelin että noita siirtokuvia olisi käyttänyt joku muukin ja jos arabian leimaa ei löydy, ei sitten olisikaan välttämättä heidän tuotantoaan?

      Poista

Kiva kun piipahdit !!