perjantai 12. huhtikuuta 2013

Boxeri kokeilua ja kehysten tuunausta

Pojalle tulee tehtä harvemmin mitään, on hiukan ronkeli vaatteidensa suhteen.  Sain ajatuksen selattuani Ottobre 1/2013 lehteä ja katseltuani raitakankaiden jämiä, joista ei oikein mitään isompaa enää viitsinyt lähteä kokoamaan,  -että mitäpä jos minä tekisin nuo boxerit ihan kokeilu mielessä... Eli malli oli Hugo ja kokoa näillä on 146cm, saumanvarat leikkasin reilusti. Raidallisiin jouduin laittamaan ohutta kuminauhaa, koska vyötärökaitale oli mallissa kapea ja minulla oli valmiina ostettua leveää kuminauhaa joka ei mahtunutkaan sitten valmiiseen kuminauhakujaan.
Raidallisissa noudatin ohjeita, päällitikkauksen suhteen, eli surruutin ompelukoneella taso-ommelta josta tuolla alempana on kuva.
Ompeluun jouduin katsomaan ohjetta eli kuvaa, kun en meinannut käsittää miten päin etuosat yhdistetään...

boxerit trikoosta


Hiukan epäselvä kuva paidasta josta tuli nuo toiset boxerit. Tämä paita on ollut pari vuotta pyörimässä nurkissa, tyttö ei sitä huolinut ja paita oli vintillä varastossa josta olin sen haalinut jo kierrätyskassiin pois vietäväksi. Onneksi en kassin viennillä pitänyt kiirettä, sillä mielestäni onnistuin hyvin näissä toisissa, tosin ompelin saumat saumurilla ja lahkeensuut sekä vyötärökaitaleen ompelukoneen kaksoisneulalla. Vyötärökaitaletta levensin niin että valmis leveä kuminauha mahtui sinne hyvin.
Jos poika on tyytyväinen näihin, voisin tehdä vielä muutamat lisää. Hauskaa ja nopeaa ompelua.

Pari tuunattua vaatetta
Tuo vihreä paita on alunperin Body jotain 86-92 cm väliltä, kävin kirpparilla ja sain paidan 0,30,-. Nuo housut olen ostanut alennus tangosta Jesper juniorilta Kuopion Matkuksesta. Harmitti ostos ja ovatkin pyörineet pikkumiehen vaatekaapissa ja nyt päätin sitten leikata sukkaosat pois ja laittaa tilalle resorit. Todennäköisesti nämä menee huomenna pikkumiehen päälle! Kuosi oli minusta hauska!

Kehysten tuunaus

  
Eli tuunaus tarvikkeet Decoupage-lakkaa ( ostettu Tiimarista varmaan 5-v sitten) ja kukkapaketin päällyspaperi, johon iskin silmäni saatuani kukkia Tätä ei sitten polteta eikä rypistellä, äiti tarvitsee sitä askartelussa... Heti oli selvää mihin sitä tarvitsen ja ajatus taulunkehyksen tuunauksesta oli  muhinut pari viikkoa mielessäni! Nyt toteutin sen.
  
Taulun kehys on kotoisin kirppikseltä ja alun perin se oli valkoinen. Kehyksiin levitin lakan ensin meikkisienellä ja sitten lopulta käsin, jota en suosittele, sillä kädet lakassa eikä se sitten meinannut irrota millään.

 Sommittelua elikäs lattiremontin yhteydessä sahajauhon seasta löytyneet aarteet kehyksiin ja seinälle.
Laitoin vielä lisäksi Airamin lamppupakkauksen mukaan ja takana on sanomalehden sivu joka löytyi myös lattian alta.

Vanhoja tulitikkuaskeja 50-luvulta. Kaisa,  Loisto ja OY GUST:RANIN.
Lisäksi laitoin tulitikku askit jotka myös samaisesta paikasta omaan kehykseensä. Ne eivät olekaan pahvia niinkuin ensin kuvittelin vaan niiden materiaali on jonkinlaista puuviilua? Tässäkin taustalla tuota kukkapaperia. Tein näitä mustakehyksisiä tauluja kaksi kpl, toinen sisältää osoitetietoja joita en halua tänne näkyviin, mutta aika kiva kollaasi tuli seinälle ja aarteet eivat häviäainakaan huomaamatta. (ts roskina uuniin)
Marimekon Ananas kangas suunnittelija Maija Isola
Siltä kirpparikierrokselta tarttui mukaan myös pieni palanen Marimekon Ananas- kangasta, ei taida olla enää myynnissä samaa sävyä, muita kyllä taitaa löytyä. Hintakin taisi illa 1,- Tekisikö tästä liinan vai päällystäisi sohvatyynyn... Saa nähdä mihin päätyy!
Ai niin Tuusniemellä oli uusi kirppari jonka nimeä en nyt muista, mutta jos jollakulla ohikulkua ja kirpparit kiinnostaa pikku kylältä löytyy niitä ainakin 4 kappaletta...


2 kommenttia:

  1. Tosi hienot kehykset! Yllättävää,että boxerit kelpas,hienoa :) Pitänee joskus kokeilla itekkin!

    VastaaPoista
  2. Juu, ilmeisesti kelpaa ei kuitenkaan passaa vielä tehdä ainakaan lisää.... Ennen kuin käytössä näkyy! Huomasi että jossakin aiemmassa ottobre lehdessä olis myös pienemmillen pojille olemassa kaavat... Minulta ei löydy kaavaa valitettavasti, pikkumiestä ajatellen (pienemmät trikoo tilkut sais käyttää niihin)!

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!